Özel misafirler ve özel günler için hazırlanan özel bir yemek olan Tonus Köftesi, "Uluslararası Dergilere" kapak olmanın yanı sıra, aranılan ve tadılan bir lezzet olarak ünü sınırları aşmaya devam ediyor.
Sadece bir tek Altınyayla ve köylerinde özenle yapılan köfte, Türkiye ve Dünya´nın başkaca bir yerinde yapılmıyor. İmece usulü ile yapılan Tonus Köftesinin, yörenin baş yemeği olduğu ve özel misafirler için özel hazırlandığı belirtilmekte.
Eti ve baharatı özel olan köfte, hafif olmakla birlikte, midede herhangi bir olumsuzluğa da yol açmıyor.
Düğünlerde, sünnetlerde, misafir ağırlamasında ve özelliklede Ramazan ayında baş yemek olan Tonus Köftesi, Türkiye mutfağında da son yıllarda yerini almaya başladı.
TONUS KÖFTESİ Altınyayla Merkez başta olmak üzere Deliilyas Beldesi ve Köylerinde de sıkça yapılmaktadır.